Ben je al een beetje gewend?

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 14:34

Klinkt als een goede vraag toch? Het is de eerste vraag die mensen momenteel aan mij stellen. Zowel mensen uit Nederland als de mensen hier. Terecht. Het is een goede en vriendelijke vraag. Toch vind ik het een ingewikkelde vraag. Ik antwoord dan ook altijd twijfelachtig; ja..

 

Begrijp mij niet verkeerd, de twijfel komt echt niet door dat ik niet weet of ik hier op mijn plek zit, maar eerder of ik niet weet of je ooit wel aan deze stad kan wennen. Deze stad blijft mij verbazen. In iedere mogelijke zin van het woord. 

 

Ik moet eerlijk toegeven dat voordat ik naar New York verhuisde ik geen seconde heb nagedacht over het leven hier. Ik was dag en nacht bezig met hier komen, maar ik heb geen seconde nagedacht over het hier zijn. Daar was simpelweg de tijd niet voor. Ook was ik nog nooit in New York geweest dus ik had totaal geen idee hoe deze stad echt is.

 

Maar zelfs al zou ik uren hebben gehad om na te denken over hoe het leven hier zou zijn, dan nog had ik nooit een goede voorstelling kunnen maken. Het leven verschilt hier wel degelijk met het leven in Nederland. Daarbij - iedere keer als ik bij mijzelf denk dat ik het hier een beetje begin door te krijgen, leer ik wel weer iets nieuws.

 

Elke keer als ik door de stad loop dan blijf ik mij verbazen over alle mooie dingen die ik zie, ik zeg wel 20 keer op een dag dat het hier echt lijkt op de films. Ik hoop dat ik dit over een tijdje nog steeds zo actief blijf zien en waarderen. Dat het niet normaal wordt. Dus misschien moet ik er maar niet aan wennen. 

 

Deze stad is zo bijzonder - zowel goed als slecht, hier binnenkort meer over - dat ik er misschien ook wel niet aan kan wennen. Misschien moet ik het niet eens willen. Dus de volgende keer als je aan mij vraagt; 'ben je al een beetje gewend?' En ik zeg twijfelachtig ja. Dan ligt het niet aan de vraag, maar aan deze ongelofelijke leuke, maar rare stad.

 

Het is een tijdje stil geweest maar vanaf nu zeker niet meer.. benieuwd naar 'hoe nu verder?'

 

Vrijdag meer… 

 

Liefs, 

 

Lisanne

Brooklyn Bridge - Manhattan - Lisanne Koenraadt