365 dagen

Gisteren waren we hier precies 365 dagen of te wel 1 jaar! Alle seizoenen gezien en alle feestdagen hier mee gemaakt. Het afscheid op schiphol voelt soms als een week geleden en soms als jaren geleden. Lekker cliché maar de tijd is voorbij gevlogen. Als je vraagt wat het allerleukste was dit jaar heb ik daar absoluut geen antwoord op. Het aller vervelendste? Geen idee! 

Lees meer »

Weer thuis

Ondertussen is het al weer een aantal weken geleden dat ik iets geplaatst heb. Als ik één ding moet zeggen over het leven hier is het wel dat het altijd chaotisch is. Vandaar dat het alweer een tijdje geleden is.

Lees meer »

Zomer in New York

Ook hier is het al een tijdje zomer en waar Amerikanen graag alles groot aanpakken is dat de zomer hier ook. HET IS WARM! 

Lees meer »

Vakantie

Mijn vakantiebestemming is geboekt. Ik ga dit jaar ver op vakantie. Het is zeven uur vliegen en de bestemming is zo nu en dan tropisch. Waar ik normaal gesproken ter plekke wel zie wat ik ga doen en waar ik ga eten heb ik dat nu toch al stiekem een beetje bedacht. Met name de lokale keuken kijk ik heel erg naar uit..

Lees meer »

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Ik denk dat er weinig uitspraken zijn die zo typisch is voor Nederlanders als deze. Niet alleen omdat het ook een Nederlandse uitspraak is, maar ook omdat er veel van ons bewust of veel vaker onbewust naar leven. Het is een uitspraak die ze hier in ieder geval echt niet kennen. 

Lees meer »

Het echte Amerika

Zeven maanden geleden was ik niet alleen voor het eerst in New York, maar ook voor het eerst in Amerika. Ik kende Amerika dus alleen maar van de TV. Vorige week was ik voor het eerst in een andere staat dan in New York. Ik was een paar dagen in Washington DC. 

Lees meer »

Geen woorden voor

Vrijdagochtend vroeg schreef ik een stuk voor deze website. Het heette het land van tegenstellingen. In de eerste alinea schreef ik dat het niet over de politiek zou gaan. Ondanks dat ik daar genoeg over te zeggen heb. Het zou gaan over het feit dat je zo veel van deze stad kan houden en tegelijkertijd kan haten. 

Lees meer »

Trots

Trots zijn op jezelf en wie je bent is belangrijk. Het hele jaar door, maar voor mij deze maand nog net iets meer!

Lees meer »

Altijd onderweg

New York, the city that never sleeps. Een uitdrukking waar ik het niet altijd mee eens ben. Ja, de supermarkt om de hoek en ook de apotheek (waar je ook chips en bier kunt kopen, heel logisch) zijn 24/7 open, maar de clubs gaan hier over het algemeen toch echt wel eerder dicht dan in Nederland. 

Lees meer »

Ons eerste half jaar hier!

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar gisteren waren we precies zes maanden in New York!  Soms voelt het alsof we hier net zijn en soms alsof we hier al jaren rondlopen. Toch verbaas ik mij nog steeds elke week over iets in deze stad of in dit land. Soms in positieve zin, soms in negatieve zin. Deze tegenstellingen zijn er eigenlijk de hele tijd. Soms is emigreren fantastisch, soms ook niet. Gelukkig het grootste deel van de tijd wel!

Lees meer »

Mensen missen

Een nadeel aan emigreren is toch wel het afscheid nemen van vrienden en familie. Nu durf ik bijna met zekerheid te zeggen dat niemand hier goed in is, maar ik weet het ook altijd heel lastig voor mijzelf te maken. Bang dat ik op dat moment het verkeerde zeg of misschien juist te weinig.

Lees meer »

Complimenten

Voordat ik naar Amerika verhuisde werd er regelmatig tegen mij gezegd dat iedereen hier nep aardig / enthousiast tegen je is. Vooral in winkels. Als je hier door een winkel loopt krijg je inderdaad regelmatig een complimentje over je tas, schoenen of jas. Er is best een kans dat degene die dit zegt het totaal niet meent.

Lees meer »