Geen woorden voor

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 15:15

Vrijdagochtend vroeg schreef ik een stuk voor deze website. Het heette het land van tegenstellingen. In de eerste alinea schreef ik dat het niet over de politiek zou gaan. Ondanks dat ik daar genoeg over te zeggen heb. Het zou gaan over het feit dat je zo veel van deze stad kan houden en tegelijkertijd kan haten. 

 

Het was af en daarna opende ik het nieuws; Roe v. Wade overruled. Oftewel het landelijke recht op abortus afgeschaft…

Ondanks dat iedereen het aan zag komen was het bizar om te zien staan. Nog bizarder misschien nog wel de onderbouwing van sommige rechters. 

Vrijdagavond ging ik samen met meer dan 10.000 andere hier de straat op. Ik heb mensen zien schreeuwen, mensen zien huilen en mensen simpelweg zien staan, niets zeggend. Waar ik misschien als ik dit nieuws in Nederland zou hebben gelezen gedacht zou hebben ‘die gekke amerikanen hebben weer eens iets bedacht’. Was het vrijdag maar weer overduidelijk dat een groot deel van de bevolking hier het er absoluut niet mee eens is en dat zij hun land achteruit zien gaan.

 

Ondanks dat ik over dit alles een hele sterke mening heb, heb ik er eigenlijk niet echt de woorden voor om er iets over te zeggen. Het is bizar om te zien wat er gebeurt en tegelijkertijd ook mooi om te zien dat men de straat opgaat om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. Ook hier in New York, terwijl er effectief in deze staat niets veranderd.

 

Als je kijkt naar de foto hiernaast in zwart wit dan lijkt het wel een foto uit 1970 in plaats van een foto van afgelopen vrijdag, en ik zou willen dat dat zo was..

Geen woorden voor - Protest - New York