Het echte Amerika

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 19:25

Zeven maanden geleden was ik niet alleen voor het eerst in New York, maar ook voor het eerst in Amerika. Ik kende Amerika dus alleen maar van de TV. Vorige week was ik voor het eerst in een andere staat dan in New York. Ik was een paar dagen in Washington DC. 

 

Het is een drie uur durende treinreis van New York naar DC en ik heb ook drie uur lang uit het raam gekeken. Even geen hoogbouw, maar kleine dorpjes met houten huizen. Van die dorpjes die ik ken van tv. Waarvan ik er veel vind lijken op South Park. 

Naast dat de huizen stereotypische worden, worden ook de mensen dat. Het echte Amerika noem ik dat.

 

Terwijl ik het zo noem probeer ik te bedenken wat ik ermee bedoel. Wat is het echte Amerika? Is het wat wij in Nederland op TV zien in series of op het nieuws? Of is het zoals Amerikanen het zelf beschrijven? Als dat laatste het juiste antwoord is dan ligt het maar net aan welke Amerikaan je het vraagt en misschien nog wel belangrijker in welke deel van Amerika, de stad of in welke buurt je het vraagt. 

 

En als je het aan mij vraagt? Ik heb echt geen idee. Dagelijks verbaas ik mij over dit land in negatieve, maar ook zeker in positieve zin. Een ding weet ik zeker; toen vorige week de trein dichterbij New York kwam en ik de skyline zag dacht ik 'hé bijna thuis'. Dus wat ik er ook van vind, voor nu is dit mijn thuis en laat ik mij voorlopig nog maar even elke dag verbazen. 

Het echte Amerika - Washington DC - Lisanne Koenraadt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.