Lezen

Gepubliceerd op 14 mei 2022 om 17:15

Ik HOU van lezen en dan vooral boeken over menselijke gedrag en zelfhulpboeken. Je verwacht het niet he? Toen wij hierheen verhuisden hebben we ook twee pallets met spullen uit Nederland meegenomen, en ik moet toegeven dat daar ook wat dozen met boeken in zaten.

Nu de zomer eraan komt hebben de meeste mensen meer tijd (en zin) om te lezen. Vandaar dit stuk over een paar van mijn favoriete boeken!

 

De meeste boeken lees ik maar een keer, maar dit boek heb ik al meerdere keren gelezen. Als je van ‘zelfhulpboeken’ houdt is dit dan ook echt een aanrader!

 

You are a badass - Jen Sincero 

Het boek geeft praktische tips om dichter bij je doelen te komen. Veel tips zijn gebaseerd op coachingstechnieken die ik ook in mijn praktijk gebruik. In het boek omschrijft Jen Sincero ook haar eigen leven en op welke manier ze haar eigen tips toepast.

 

Men search for meaning - Victor E. Frankl 

De auteur was naast psychiater ook een overlever van de Holocaust. Hij beschrijft hoe zijn tijd in de concentratiekampen was en welke mentale processen hij doormaakte. 

Daarbij beschrijft hij Logotherapie. Een vorm van therapie waar hij zelf de grondlegger van was. Een ongelofelijk interessant boek waardoor je sommige zaken van een hele andere kant gaat bekijken.

 

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

In dit boek beschrijft Rutger Bregman op basis van de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie dat de meeste mensen deugen. Er worden veel bekende onderzoeken en verhalen onder de loep genomen. Super interessant boek dat de mensheid een stuk liever omschrijft dan dat we gewend zijn!

 

Ik ben pelgrim - Terry Heyes 

Ik lees niet vaak fictie boeken, maar deze kon ik echt bijna niet weg leggen!

Het is het eerste boek wat door Terry Heyes geschreven is en het was gelijk een succes. Zijn tweede boek komt als het goed is dit jaar uit. Helaas is dit al meerdere keren voor een lange tijd uitgesteld dus we moeten het nog even met deze doen.

 

Hier kun je wel even mee vooruit. Veel leesplezier en mochten jullie nog tips voor mij hebben dan hoor ik het graag! Liefs, 

 

Lisanne