Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Gepubliceerd op 24 juli 2022 om 16:19

Ik denk dat er weinig uitspraken zijn die zo typisch is voor Nederlanders als deze. Niet alleen omdat het ook een Nederlandse uitspraak is, maar ook omdat er veel van ons bewust of veel vaker onbewust naar leven. Het is een uitspraak die ze hier in ieder geval echt niet kennen. 

 

Voordat ik de deur uit ga zal je mij vrij vaak horen zeggen; Mag ik zo mee? Of mag ik zo weg?  Wat ik daar mee bedoel is; Zie ik er niet 'gek' uit? Zit alles recht? enzovoort. Dit vraag ik voor mezelf. Niet omdat ik niet wil dat een ander er iets van kan vinden, want ik weet dat dat toch niet tegen te houden is en mij eigenlijk ook niet zo heel veel meer interesseert. Zeker hier niet..

 

Hier maakt het totaal niet uit hoe je eruit ziet of je gedraagt, want er is altijd iemand die meer de aandacht trekt. Zo gebeurt het best wel eens dat er zomaar op straat iemand tegen je begint te schreeuwen, staat er iemand naakt in de metro, laat iemand zijn konijn uit in het plantsoen of zijn slang in het park. Het grootste deel van de mensen kijkt niet eens meer raar op als zoiets gebeurt. Het moment dat zoiets je niet meer verbaast is dan ook het moment dat je hier helemaal ingeburgerd bent.

 

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is dus niet iets wat ze hier kennen en ik denk dat dat alleen maar goed is. Zeker in een stad vol met mensen. Mensen die nu lekker hun zelf kunnen zijn zonder dat een ander daar direct een oordeel over heeft. 

Ik heb het vaak over 'nieuwe' gewoontes of gebruiken waar ik sommige graag hier laat als we ooit weer terug gaan, maar deze neem ik met liefde mee!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.