Zomer in New York

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 15:16

Ook hier is het al een tijdje zomer en waar Amerikanen graag alles groot aanpakken is dat de zomer hier ook. HET IS WARM! 

Regelmatig krijg ik heat wave warnings en het wordt er aangeraden om gewoon binnen te blijven bij de airco. Er zijn zelfs al koeling centra geopend waar je.. je raadt het al.. kan afkoelen. Voor de mensen die geen airco hebben bijvoorbeeld. 

 

Nu is binnen blijven misschien een beetje overdreven, maar het tempo verlagen en de schaduw opzoeken is geen overbodige luxe. Toen we hierheen gingen werd ik gewaarschuwd voor de winters en deze winter werd ik gewaarschuwd voor de zomer. Beide waarschuwing zijn terecht. Het zijn uiterste!

 

Gelukkig hebben we om de hoek, ook heel typisch Amerikaans, een buurt zwembad. Zo'n zwembad die je ook altijd in de films ziet. Dus als het echt te warm is om hard te lopen kan ik in ieder geval nog baantjes zwemmen. 

 

Naast de schaduw, de airco of het zwembad opzoeken schijnt het ook te helpen om maar de hele tijd tegen elkaar te zeggen hoe warm het wel niet is. Nou of dit help weet ik eigenlijk niet, maar men doe het wel heel graag. Als je dan er ook nog bij zegt dat dit je eerste zomer in New York is volgt er altijd de mededeling; Let op, het kan nog veel warmer worden. Dat laatste betwijfel ik altijd, maar dat kan ook meer goede hoop zijn. Ach, ik denk dat de belangrijkste tip met dit weer is maak je niet te druk!

 

Dus dat doe ik dan ook maar niet!