Ons eerste half jaar hier!

Gepubliceerd op 4 juni 2022 om 16:18

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar gisteren waren we precies zes maanden in New York!  Soms voelt het alsof we hier net zijn en soms alsof we hier al jaren rondlopen. Toch verbaas ik mij nog steeds elke week over iets in deze stad of in dit land. Soms in positieve zin, soms in negatieve zin. Deze tegenstellingen zijn er eigenlijk de hele tijd. Soms is emigreren fantastisch, soms ook niet. Gelukkig het grootste deel van de tijd wel!

 

Ik wilde in dit stuk een samenvatting geven van de afgelopen zes maanden, maar na 100 keer opnieuw begonnen te zijn met schrijven ben ik tot de conclusie gekomen dat het zo’n ongelooflijke gekkenhuis is geweest dat het mij simpelweg niet gaat lukken.

 

In plaats daarvan een stukje zelfreflectie;

 

Een lijst met Amerikaanse dingen die ik ondertussen zelf doe.

In sommige gevallen helaas doe.. Ik praat het voor mezelf goed door te zeggen dat je je toch enigszins moet aanpassen aan het land waarin je woont.

 

  • Nergens heen gaan zonder beker met koffie. De beker is ook nog eens van Amerikaans formaat en het liefst gevuld met ijskoffie. Ja, soms ook als het daar helemaal niet te temperatuur voor is.
  • Als ik ergens binnenkom dan begin ik ook mijn zin met ‘Hi, how are you?’ en ik moet toegeven dat ik echt niet altijd geïnteresseerd ben in het antwoord, maar het meer uit gewoonte vraag. Daarentegen geef ik heel onamerikaans altijd nog braaf antwoord op de vraag ‘How are you’, terwijl er toch al een aantal keer tegen mij gezegd is dat dit echt niet nodig is. 
  • BAGELS. Ik eet meer bagels dan dat ik ooit had kunnen bedenken en het liefst ook nog met cream cheese.
  • Stoplichten voor voetgangers zijn er ter suggestie. In het geval je wel echt moet wachten omdat het rood is dan wacht je niet op de stoep, maar zo ver mogelijk op de weg. Ik ging bij mezelf na of ik dit in Nederland ook al deed dus ik ging in mijn hoofd een paar Utrechtse kruispunten af. Conclusie NEE. Anders had ik wel onder een auto gelegen. 
  • En natuurlijk het spontaan complimenten geven, waar ik al eerder over schreef!

 

Ik ben benieuwd hoe deze lijst er over een jaar uitziet, maar misschien wil ik het eigenlijk ook niet weten. Voor nu ga ik met mijn enorme koffiebeker opzoek naar een bagel met cream cheese. Zonder mij hiervoor te schamen. Oké misschien een beetje..

 

Liefs, 

 

Lisanne

Lisanne Koenraadt - New York - Koco coaching - St. Patrick's Cathedral